Konkurs Kulinarny „Słodka nasza Polska cała”

Wpisując się w obchody 100-lecia odzyskania przez Polskę niepodległości,  Technikum nr 3 Gastronomiczno-Hotelarskie w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Sosnowcu ul.Grota Roweckiego 64 odbył się konkurs kulinarny skierowany do uczniów klas gimnazjalnych oraz ósmoklasistów pt. „Słodka nasza Polska cała”. Zadaniem uczestników było przygotowanie słodkości w biało-czerwonych kolorach, symbolizujących polskie barwy narodowe.

Prace uczniów oceniało profesjonalne jury, które również wsparło nasze przedsięwzięcie i  ufundowało nagrody konkursowe  za co serdecznie dziękujemy: restauracji Gurin Sushi,  restauracji Trzy stawy, restauracji  Szafranowy Dwór , Hotelowi Centrum, firmie Nestle Professional  oraz  cukierni – piekarni  Maciuś.  Lista zwycięzców wyglądała następująco: w kategorii ósmoklasistów:

1 miejsce zajęła drużyna  ze Szkoły Podstawowej nr 25,

2 miejsce zajęła drużyna  ze Szkoły Podstawowej nr 1,

3 miejsce zajął zespół ze Szkoły Podstawowej nr 35

* kategorii  gimnazjalistów

1 miejsce zajęła drużyna  z Gimnazjum  nr 3,

2 miejsce zajęła drużyna  z Gimnazjum  nr 16,

3 miejsce zajął zespół z Gimnazjum  nr 5.

Konkurs dostarczył uczestnikom wiele emocji, ale przede wszystkim był okazją do wspólnej  dobrej zabawy. Cieszymy się niezmiernie z udziału wszystkich uczestników, którzy nie tylko podjęli trud rywalizacji konkursowej, ale przede wszystkim , w ten niecodzienny sposób - „ na słodko”,  świętowali z nami  100 lat Niepodległości Polski.

Gratulujemy wszystkim uczestnikom umiejętności i kreatywności !