Na świecie postało wiele firm, które oferują wynajem dóbr i usług m.in. pożyczenie rowerów, samochodów, powierzchni nieruchomości czy maszyn budowlanych. W branży gastronomicznej również istnieje możliwość wynajęcie usług i sprzętów gastronomicznych na własne cele. Usługi te oferuje określona wypożyczalnia cateringowa w twoim mieście.

Wygodna alternatywa?

Firmy specjalizujące się w wynajmowaniu klientom sprzętu gastronomicznego są tzw. Wypożyczalniami cateringowymi. Co ciekawe z usług takich firm korzystają nie tylko osoby fizyczne, ale także same restauracje. I nie ma w tym dziwnego, ponieważ firmę takie oferują sprzęt najwyższej jakości sprzęt gastronomiczny.

Odnosząc się do osób prywatnych, oferta ta może być szczególnie interesująca dla tych, którzy nie mają czasu praktyczne organizowanie przyjęć. Jeśli chodzi o restaurację, oferta ta może zachęcić dostępem do wysokiej jakości sprzętu, na który dana restauracja nie może sobie pozwolić ze względu na kapitał lub nie jest w stanie sama obsłużyć daną imprezę własnym zapleczem.

Wypożyczalnia cateringowa – czy warto się tym zainteresować?

Charakterystyka ofert wypożyczalni cateringowych

Analizując oferty firm świadczących wynajem sprzętów gastronomicznych, można zdecydowanie odnieść wrażenie, że oferty te są bardzo szerokie i przekonają najbardziej wymagających klientów, również doświadczonych i cenionych szefów kuchni. Wypożyczalnie cateringowe umożliwią wynajęcie porcelany, sztućców, naczyń do zimnego, ciepłego bufetu i sky line.

W ofercie znajduje się również wynajem krzeseł, wynajem mebli eventowych, a nawet tzw. bielizny stołowej, która zwłaszcza zainteresuje wszystkie kobiety podczas organizacji zaślubin. Firmy wychodzą także naprzeciw klientom, którzy chcą wykorzystać mobilną kuchnię w formie naczepy, która jest zwłaszcza popularna w Stanach Zjednoczonych. Klienci lubiący słodkości mają możliwość wynajęcia ekspresu do kawy oraz fontanny, z której leci np. czekolada. W okresie letnim klienci mogą liczyć na możliwości udostępnienia profesjonalnych grilli oraz wędzarni.

Ile taka przyjemność kosztuje?

Należy pamiętać, że organizacja własnej imprezy bez zaangażowania wypożyczalni na pewno wpłynie pozytywnie na nasz budżet. Charakteryzując poszczególne przedziały cenowe, należy pamiętać, że mogą się one różnić od danej firmy. Jeśli jesteśmy zainteresowani wynajęciem zastawy tj. talerzy, sztućców czy kieliszków ceny wahają się do 0,40-0,60 zł. Jeśli chodzi o półmiski i platery, ceny wahają się od 5 -10 zł. Przechodząc do sprzętu gastronomicznego, za patelnie zapłacimy 20 zł, kuchenkę indukcyjną 50 zł. Wynajęcie wyposażenie do ciepłego bufetu waha się w granicach 200-300 zł. Jeśli chodzi o sprzęt plenerowy, za krzesło zapłacimy 10 zł, za wynajęcie namiotu 350 zł, natomiast za ławę piwną 50 zł.

Podsumowanie

W dzisiejszych czasach, firmy umożliwiają nam wynajęcie sprzętu gastronomicznego. Oferty wypożyczalni cateringowych przyciągają klientów prywatnych, jak i prawnych swoją atrakcyjnością. Z pewnością każda osoba znajdzie tutaj coś dla siebie.